Втрачений назавжди

Історія з гаманцем і студентським стає все напруженішою. Я вже змирилася з тим, що читацькі квитки, гроші і дисконтні картки у «Watsons» і аптеку ніхто мені не поверне (а я так довго і старанно збирала бали), але студентський я маю відновити. Як я зрозуміла зі слів працівників деканату, його в мене вже ніколи не буде. «Отримаєш може 1 вересня, але не думаю. Мабуть, при отриманні диплома». При цьому єхидно посміхнулася і продовжила говорити по телефону. Шо за фігня? То мені цілий день не могли сказати, скільки заплатити за втрату студентського, то в них такі приколи. Запитала знайомих. Деякі чекають студентський уже два роки, при тому що всі необхідні документи (заяву, оголошення в газету, квитанцію) віддали вчасно. Що за жарти з 1 вересня? Є закон Міністерства освіти і науки України, що навчальний заклад зобов'язаний видавати дублікат не пізніше ніж через 30 календарних днів. То чого ж інші чекають уже 2 роки? Я не можу і не хочу платити за поїздку додому 340 грн замість 180! Пішла до декана з наказом МОН, так він сказав, що це не до нього. Що я можу іти хоч до Януковича. Держава не виділила нам (саме нам! з усіх можливих університетів) кошти на студентські. Договір з організацією розірвано через відсутність коштів, а новий не укладено. Тому студентських не буде. А як же перший курс? Їм же дають стабільно. Без договору? І чому це взагалі має мене хвилювати? У Львові  знайомій відновили за місяць. Чому в нас вічно нема коштів? То стипендії невчасно, то ще щось… За що я заплатила 39 грн + 20 грн за оголошення в МБ? Куди пішли ці гроші? Декан: «Ви заплатили гроші і вони пішли на рахунок університету. А організація, яка робить квитки, їх же не отримала. Тому вони не хочуть з нами співпрацювати» Он воно як! То це я винна, що вона їх не отримала? На місці цієї організації я б теж відмовилася співпрацювати. До речі, як виявилося, таких людей дуже багато навіть серед моїх знайомих. Можна ж піти всім разом в ректорат чи куди там і запитати, що робити? Декан сказав піти до проректора і запитати, де ділися гроші. Звісно ж, сказав він це з іронією. Але може правда піти?

А в тих злодіїв взагалі совісті немає. Ну вкрали вони гроші, а студентський їм навіщо? Невже не можна бути людиною і повернути його? «Вишлемо на пошту», — як сказали мені в міліції. Я знаю, що це жарт, але все одно кожного дня перевіряю пошту.

У цій країні не так страшно загубити паспорт, як студентський. Принаймні паспорт таки відновлять…

9 коментарів

Вікторія Яшан
Підіть в ректорат і напишіть заяву на ім’я Марусик.
Галина Маслак
Дякую. А Марусик — це хто?
Сергій Янушевський
це ж який декан дозволяє собі такі вислови? А заяву потрібно написати у будь-якому випадку, як на ім'я декана, так і на ім'я проректора…
Галина Маслак
Написала заяву на ім'я ректора + оплатила 39грн + дала оголошення в «Молодий Буковинець». Але друзі робили так само і вже другий рік чекають студентський. У деканаті мовчать. Я просто боюсяЮ що моя заява теж піде в шухляду десь в деканаті і ніхто не буде її розглядати. «Фінансування» ж і договору нема. Хоча не розумію, як першокурсники його отримують в такому разі.
Сергій Янушевський
в таких випадках квиток чекають два-три місяці, не знаю в чому причина. Вам, як студентці, повинно бути абсолютно все рівно на всілякі договори чи фінансування. А заяву можна віднести ще і в ректорат!
Галина Маслак
Дякую. Завтра піду туди. Дублікат мають видавати протягом 30 днів, а в нас взагалі не видають.
Сергій Янушевський
так який же це факультет?) До речі, це не у факультеті справа…
Галина Маслак
Я знаю, що не у факультеті справа. Цікаво, як справи в інших факультетів? Там так само чекають по два роки?..
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте