Англомовна газета в ЧНУ

«КАКТУС» закінчився півтора тижні тому і учасники продовжують працювати над власними проектами. Моя PD група з Чернівців хоче створити англомовну газету в ЧНУ. Мені дуже подобається ця ідея, викладачі з факультету іноземних мов теж хочуть допомогти. Але оскільки наша команда робить це вперше, то є дуже багато нюансів, з якими нам потрібна допомога.

Дорогі блогери і читачі Вкурсі!

Якщо ви знаєте відповіді на ці питання, то ми будемо дуже вдячні.

По-перше, ми хочемо зробити газету, незалежну від університету. Щоб писати там про те, що важливо для студентів. Без цензури і можливого тиску. Оскільки газета буде безкоштовна, виникає проблема з фінансуванням. На перший випуск сподіваємося отримати грант з «КАКТУСУ», але що робити далі, ще не вирішили. Спочатку думали про Студпарламент і Профспілку, але вони отримують гроші з університету, так?

По-друге, підкажіть, будь ласка, де краще друкувати? Тобто де дешевше. У Сумах за газету тиражем 1000 примірників заплатили 300 грн. Газетний папір, чорно-білий. А які ціни в Чернівцях?

До речі, у ЧНУ ж видають журнали «Сквер» і «NewФормати». Хтось знає, як їм це вдається?

9 коментарів

Святослав Вишинський
До слова — колись Андрій Панаськов випустив кілька примірників кольорової англомовної газети однієї з груп перекладачів. Році у 2005. Тираж був невеликий, обійшлось принтером. Друкують, наскільки мені відомо, в обласній друкарні — зокрема, теж наче друкувався і останній випуск незалежного самвидаву ЧНУ «Табуретъ Чехова». Кортить «заниматься идиотизмом»?
Мария Агисян
хотите независимое издание — готовьтесь к тому, что деньги всегда придется искать неведомо где (говорю как человек, который выпускает самиздат). спонсоров пробуйте привлечь, как вариант — компании, которые занимаются студенческими программами и прочим ворк энд тревел (это если рекламой не брезгуете. а реклама, на мой взгляд, не хуже необходимости писать то, что от тебя требуют). Принцип «с миру по нитке» тоже может подействовать — заодно проверите, насколько студентам нужна ваша газета…
Насчет издательств: СВАЮ нам печатало «Місто» и «Буковинський видавничий дім». Руководство адекватное, качество хорошее, в общем — довольны. Приблизительный бюджет — 800-1000 грн за 500 экземпляров (чб, газетная бумага). Это — А3 формат, 12 страниц. Думаю, у вас со старту будут масштабы поскромнее, соответственно, и денег надо будет меньше.
Галина Маслак
Якщо в Чернівцях такі ціни всюди, доведеться друкувати в Сумах.
Нерозказана Казка
Сквер — парламентської групи, Нюформати — профспілки, відповідно за внески, які відраховуються зі всіх студентських стипендій у розмірі 5% :)
Віктор Довганич
Студпарламент фінансується з обласного бюджету по програмі розвитку сім'ї та молоді.А чому ви боїтесь впливу адміністрації ЧНУ, якщо допоможуть з фінансуванням? Я так розумію, що АНГЛОМОВНА газета не буде мати основною задачею публікувати критичні матеріали про керівництво вузу, а буде висвітлювати діяльність та життя студентів для обмеженої аудиторії.
Галина Маслак
Основною задачею не будуть критичні матеріали, але ми не відкидаємо цю ідею. Якщо з обласного бюджету, то добре.
Сергій Батаєв
Чи плануєте електронний варіант видання? Це допоможе розповсюджувати без жодних вкладень в друк.
Галина Маслак
Після презентацій проектів у «КАКТУСі» ми отримали близько десяти подібних коментарів від інших учасників. Суть газети в тому, що вона паперова і безкоштовна. Звісно, електронна версія вигідніша, але у нас інші пріоритети. Я досі люблю паперові книжки, хоч у мене є і ноутбук, і електронна книга. Я хочу справжнє.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте