Про принців і принцес

Чернівці – місто гарних дівчат. Я щодня в цьому переконуюся. Вродливих, доглянутих, стильних дівчат. Як казав знайомий: «Місто принцес». Щоразу дивуюся, як можна виглядати так гарно 24/7. У мене так не виходить. Я не знаю назв модних брендів, дорогих магазинів і тенденцій фешн весна – літо 2014. Хоча живу в Чернівцях вже три роки і люблю це місто, як рідне, я зовсім не чернівчанка.

Чернівецькі дівчата, як правило, обов’язково повинні знятися в професійній фотосесії (чим частіше, тим краще), фото в соцмережах мають бути відфотошоплені або зроблені на професійну камеру. Жодних невдалих фото (хіба що вони зроблені на IPhone). Бажано ще писати вірші, адже Чернівці – місто поетів. Хлопці ж мають бути стильними, носити або ж яскравий модний одяг, бажано з шарфом на шиї чи якоюсь хусткою, або ділові костюми і білосніжні сорочки. Завжди було цікаво: і не спекотно ходити з шарфом цілий рік? Це ж навіть не зручно. Усі хочуть бути не такими, як всі, обов’язково мають сорочку в клітинку і яскраві штани. Місто однакових особливих людей.

У цьому немає нічого поганого, але все так відрізняється від того, до чого я звикла, що часом почуваюся тут дуже некомфортно. У жодної з моїх близьких подруг немає професійних фото. Більшість знайомих не знають, що таке макіяж, і виглядають при цьому чарівно. Я навіть не можу уявити їх нафарбованими, тому що вони гарні і так. Нікого не цікавить, скільки коштує твоя спідниця чи туфлі, зате соромно не вміти готувати (мені треба ще дуже-дуже довго вчитися, щоб вміти так). У місті можна часто побачити хлопців і дівчат в камуфляжах, тому що поряд ліс, а отже, походи, вимарші, табори… Хлопці люблять дівчат. Дівчата люблять хлопців. Без прикрас. Звісно, я пишу загалом про тих людей, з якими спілкуюся, є повно винятків, але якщо приїдете в Суми, одразу помітите різницю. Суми зовсім не аристократичні. Це не погано і не добре. Вони просто інші.

У Чернівцях є ще одна тенденція. Хоча тут так багато вродливих дівчат, чоловіки не вміють кохати, нічого не відчувають. Коли почула щось подібне вперше, була дуже вражена і збентежена. Та коли чуєш такі зізнання четвертий раз за цю весну, уже нічому не дивуєшся. Навіщо терпіти капризи і тарганів якоїсь леді, якщо їх таких сотні? Можна ж обрати будь-яку іншу. Та і не все одно взагалі, з ким бути? Фінал завжди однаковий.

Цією публікацією не хотіла нікого образити. Врешті-решт, справа не в мешканцях міста, а в мені. Щось я роблю не так.

9 коментарів

Адам Чесноков
Поважаю людей, які не бояться висловлювати відкрито думки. Добре, що Ви розвиваєте свою індивідуальність, маєте і виражаєте думки відмінні від думок більшості. Не піддавайтеся стадному інстинкту. Маси не люблять думати. Карл Юнг вважав, що індивідуальний розум людини під впливом групи людей часто затьмарюється. Варто згадати те, що Гітлер виголошував свої божевільні ідеї перед великим натовпом.
Часто не всім правда подобається. Думаю, що легкі стосунки, про які Ви пишете, стали популярні через вплив Західної культури. Колись за радянських часів у 80-х роках казали, що сексу в СРСР нема. Трохи парадоксально, але тоді була духовність кращою. А зараз багато жителів України хочуть бути європейцями, хочуть демократії, але чомусь ми із Західної культури беремо негативне. Так само, як і при СРСР, люди люблять красти, пити алкогольні напої, і до цього добавилася сексуальна розпуста, збільшилася жадоба до матеріального збагачення.
Галина Маслак
Як цікаво Ви змінили тему в зовсім іншому напрямку:)
Те, що я пишу, це швидше не аж такий бунт проти більшості, а лише усвідомлення того, що тенденції цього міста мені чужі. Мабуть, тому що я не звідси. Та і не вважаю зовнішній вигляд аж таким важливим.
І я не писала нічого про легкі стосунки, а лише про нездатність чоловіків по-справжньому кохати. Я не знаю, чому так сталося і хто в цьому винен. Але мені це не подобається. Мертві душі якісь. Чоловіки не хочуть/не можуть боротися з труднощами і не вміють приймати недоліки як щось природнє.
Наталіна Губко
Щоб гарно виглядати, не потрібно знати назви всіх бутіків і брендів. Щоб бути популярною не потрібно щосезону робити фотосесію і щопятниці тусуватися в Егоїсті… Хочеш знайти хлопця, що читає газети, вийди в парк з газеткою… Але не стану заперечувати, що потрібно за собою доглядати. Хто які може такі засоби для цього використовує… питання в тому хто і як користається з плодів цієї доглянутості… А якщо перебільшувати, то Чернівці «розпестили» чоловіків вродлививми жінками от ті і стараються наввипередки скуповувати каблуки, косметику, щоб не дай Бог не прогавити свого ПРінца. Але в свою чергу вкладаючи в себе вони очікують на добре «укладеного» чоловіка… У когось це мозок і душа, а у когось гаманець і зовнішній вигляд. Справжні чоловіки є, як і жінки, просто треба поміняти територію пошуків.
Останній раз відредаговано
Галина Маслак
Ця публікація зовсім не про «знайти хлопця», а про людей загалом. І про дівчат переважно. Про особисті спостереження і відчуття. Мені не потрібно нікого шукати. Мені і так добре.
«питання в тому хто і як користається з плодів цієї доглянутості…» Про це навіть не думала. А як користуються таким?
Що «розпестили», то це таки правда.
«Щоб бути популярною не потрібно щосезону робити фотосесію і щопятниці тусуватися в Егоїсті…» Найменше в житті я хочу бути популярною. Ніколи взагалі таким не страждала.
Наталіна Губко
Я ні в чому тебе не звинувачувала. Я констатую факти з життя Чернівців. Популярності може і не прагнеш, але самоствердження як і кожна людина хочеш… лише в Чернівцях можна побачити приклад взаємозаміни цих понять, а може і не тільки.… Все добре, тільки менше агресії до пересічного читача я ж не чисто тебе маю на увазі, пишучи коментар, як і ти пишучи цю статтю чи я не права?..
Галина Маслак
Наталіно, я зовсім не хотіла нікого образити. Запевняю тебе, що в попередньому коментарі не було жодної агресії. Мені завжди цікаво читати коментарі і я щось з них для себе беру і переосмислюю свою точку зору. А те, що пишеш ти, мені особливо цікаво, як порада жінки жінці.
Alona Sazanova
Чернівці — це місто «понтів» і люди тут, на жаль, не дуже відкриті і щирі.Для них важливо, що про них подумають, скажуть, матеріальні блага — «картинка» а за усім цим — порожнеча, як свіжопофарбований фасад старовинної будівлі, за яким, у дворі — цвіль, павуки і бруд. Тут навіть корінним мешканцям не завжди комфортно буває. Плюйте, Галинко на них усіх. Шукайте друзів собі по душі, і хлопців також. А порожнеча, бо в душі порожньо. Там де багато грошей, або коли гроші — на першому місці ( а в буковинців так часто буває), там мало любові. А як на мій погляд, саме ідеалісти, а не матеріалісти здійснють поступ вперед. Для мене людей зациклених на матеріальному і «понтах» просто не існує, ні як друзів, ні як бойфрендів, чого і Вам раджу
Ярослава Шеремета
Проблема Чернівців — надмірне мажорство, яке у всьому, в поведінці, в манерах, в одязі у всьому. Нещодавно відвідала Вінницю, була там тиждень, вдома не сиділа. І, О Боже, я там не бачила зовсім таких шмоток які натягують на себе наші дівки і хлопці. Більшість молоді пристойно одягнута, не з таким шиком, але по вулиці йдеш і відчуваєш себе рівною з усіма. А в нас, та якщо ти живеш на театралці, то щоб за два метри по хліб вийти мусиш годину збиратися, або натягувати на голову капюшон, щоб ніхто не впізнав хто цей бомжара...і молишся, щоб не зустріти знайомих. Проблема в тому, що в нас багато родичів у кожного майже за кордоном, або мають бізнес на Калинці. Суть мажорства нашого видно в одному випадку, який розповів один знайомий бармен з егоїсту: прийшли чотири дівчини на дискотеку, шмотки по послєднєму піску моди, найновіші айфони, нарощені нігті, вії і т. д., золота на пальцях як циган на калинці. Взяли меню сіли за столик, підхожу запитую: щось будете?- Ми вибираємо. Через десять хвилин знову підхожу, таж відповідь. Через 20 хв. вони підкликають мене й кажуть: нам чотири сока і дві булочки((((((
Anton Flekevchuk
Не знаю як на рахунок хлопців, мене мало це цікавило, але от дівчата у нас таки розбещені і з великим списком вимог. Живучи на 2 міста я можу сказати, що в Києві дівчата набато біль щирі і з меншою кількістю «тараканів»)) Че — це дуже специфічне місто і з цим треба змиритися.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте