Гуртожитки - це тюрми. Гуртожиток - мій дім

Моя улюблена рубрика. Скарги на умови в гуртожитку. Я вже дійсно вірила, що ми закрили цей етап мого життя. Але ні. Щоразу те ж саме.

Гуртожиток  - мій дім. Це місце, де я прописана. Місце, де я живу четвертий рік. Місце, за яке я плачу четвертий рік. У жодному приміщенні за цей час я не проводжу стільки часу, як тут. І ось так сюрприз: мене не пускають додому.

Шановні організатори фестивалю «Meridian Czernowitz», дуже прошу вас не проводити жодних заходів вночі, адже «порядочные люди ночью спят». Якщо чесно, мене вже дістало обирати щоразу між тим, що мені цікаво, і суворими порядками концтабору. Чому я не можу прийти додому тоді, коли мені потрібно? Чому я маю щоразу слухати ці крики і образи? Абсолютно чужа мені людина живе в моєму домі і дозволяє собі мене ображати. Хіба я не повинна викликати міліцію, якщо стороння людина не пускає мене додому? Та скільки ж можна? Що це за погрози про виселення і натяки, що місця для мене може не знайтися? Я живу за 847 км від Чернівців, напівсирота, добре вчуся і не маю жодних доган у гуртожитку, отже, маю більше прав жити тут, ніж половина інших мешканців. Відколи це любов до поезії (природи, неба, нічних прогулянок і т.д.) є підставою для виселення? Чому це я маю боятися, що залишуся на вулиці без жодної на те причини? А вахтер не боїться втратити роботу? У країні криза, між іншим. Я теж хочу спати вночі і отримувати за це гроші. На її місці я б задумалася про конкуренцію. 

Чому повні коридори диму в гуртожитку — це нормально? Чому гучна музика ВСЮ ніч під вікнами гуртожитку — це нормально? Чому вкрадені в усіх кімнатах двері в ніч на Андрія — це нормально, а прийти вночі додому — смертельний гріх? 

Чому хтось може мене ображати і говорити зі мною в такому тоні? Чому я винна в тому, що хтось із вахтерів загубив мій пропуск? Мало того, що я додому не можу прийти, так ще й повинна виконувати чиюсь роботу? Може, влаштуватися вахтером на півставки?

Навіть у суді підозрювані у вбивстві не вважаються винними до оголошення вироку, а я вже автоматично непорядна дівчина без суду і слідства.

Сподіваюся, цю публікацію прочитають «сильные мира сего» і владнають цю проблему. До речі, цікаво, за якими критеріями приймають на роботу вахтерів і де взагалі знаходять цих церберів?

Дістало. Відтепер обіцяю писати скарги на вахтерів щоразу, коли почую хоч найменший шорох після опівночі. Хай нарешті виконують свою роботу, викликають міліцію, виселяють тих студентів, які вмикають музику серед ночі на повну гучність і т.д. Правила ж одні для всіх. І не дай Боже мені і цього разу цілодобово телефонуватимуть з університету, що я своїми публікаціями «позорю ЧНУ», інакше я детально згадаю всі ті образи, які чула через попередню історію.

19 коментарів

Галина Маслак
3 квітня.



11 травня.



6 вересня. Час іде, нічого не змінюється.
Галина Маслак
Святослав Вишинський
Коли і де зроблено цей знімок?
Галина Маслак
06.09.14 у коридорі у гуртожитку №4. Висить на стіні оголошень.
Святослав Вишинський
У такому разі мушу констатувати, що найпершими мудаками є представники студентської профспілки ЧНУ. Певно, вони й дотепер з діловитою «занепокоєністю» «чекають заяв». Гадаю, першим досягненням скандалу буде те, що ці оголошення — знімуть. Нехай голова профспілки (все ще Віталій Кіндзерський?) зірве їх власноруч. Можна на камеру, з особистими PR-бонусами. Публічність гарантуємо. Навіть Микола Кирилюк поспіє в останній вагон — лаври «доброго царя» йому зовсім не завадять.
Ilona Aleschenko
Вай вай вай… я знала шо так буде!!!!:-)
Галина Дичковська
Вай-вай… не радянські ж ви діточки…
Навіть не знаєте, за що вахтери зарплату отримують. Певно, що не за те, щоб вам двері відкривати. Від часів царської охранки, через всі ГПУ, НКВД і прочії «прелесті» двірники, вахтери, сторожі — найнадійніші служителі «недремного ока». Зовсім недаремно така собі бабуня почувається великим начальником. Її слово «багато важить».
Не знаю як воно тепер, але поведінкові стереотипи ще вочевидь суттєві…
Елена Огородова
Бабусю колбасит потому, что ушло безвозвратно время, когда она тоже могла беспечно гулять по ночам, она знает, что её уже никто не полюбит и что всё уже позади… Бабулька хочет показать свою значимость, да и просто досадить молодым, чтоб «жизнь малиной не казалась»
Святослав Вишинський
Цілодобовий доступ до гуртожитків гарантований студентам та аспірантам ще у 2011 р. при міністрі освіти і науки Дмитрі Табачнику:



Чернівецький національний університет послідовно ганьбить себе сам. Доволі показово, що дирекція студмістечка ЧНУ за останні роки жодного разу змістовно не відреагувала і не провела виховних бесід зі своїми співробітниками. Тому що «послідовні». І тому що мудаки.
Святослав Вишинський
І варто переходити на особистості. Директор адміністрації студмістечка ЧНУ — Микола Кирилюк? Чим він займається на своєму робочому місці, якщо протягом років у студмістечку не вщухають скандали? Де результати, Микола Васильович?
Галина Маслак


Незадоволених все більше.
Галина Маслак
Минулого тижня написала скаргу і віднесла в Профспілку. Оголошення в гуртожитку вже зняли, вахтери до мене чомусь дуже привітні стали, режим роботи гуртожитку в нічний час ще не довелося перевірити.

Святослав Вишинський
Результативно. Студентам у науку.
Наталія Ільків
я 5 років прожила в №2 гуртожитку ЧНУ. Супер. Ми з девочками також завжди стикались з подібними крикливими вахтершами.Я часто підпрацьовувала на виборчих дільницях — могла прийти і у 4; 5 годині ночі. Однак я завжди домовлялась, уміла знайти спільну мову з будь-якими вахтерами-церберами. Мені теж багато чого завжди не подобалось в общазі ( WC, курилки в умивальниках, непрацюючий душ, спільна кухня, вахтери, коменданша і т.д.), однак мені подобались щирі подруги «сокамерниці», і всі незручності відходили на другий план. Негатив весь забувається, залишаються тільки яскраві враження. Найтепліші спогади про общагу, веселих друзів. Якби мені зараз запропонували поселитись теж у гуртожитку-я б погодилась. А де ще можна прожити таке цікаве, феєричне життя))))
Галина Маслак
Щось мені підказує, що гуртожиток буде моїм домом ще 2 роки. І я не знаю, як житиму без своїх подруг далі (дай Боже, щоб нас не спіткала доля і далі вчитися в ЧНУ. А якщо так станеться, то хай би ми жили разом). Мої сусідки — це моя чернівецька сім'я.
Коли я ще вчилася в Сумах, то жила вдома, і завжди заздрила студентам, що жили в гуртожитку. Що не кажіть, а все-таки є в цьому своєрідна романтика… Доки я це пишу, в читалці грають в мафію, поверхом нижче грають на гітарі, а під час футбольних матчів фанати збираються разом на п'ятому поверсі…
Проблем теж дуже багато. Часом хочеться побути самій і відпочити. Доки я пишу це, до мене вже тричі хтось зайшов. І так десятки разів за вечір. Але в нас тепер є пральні машини (о чудо цивілізації, якому я готова співати оди щодня), після тієї скарги в мене проблем з відвідуванням не було (нещодавно якраз перевіряла) і нам обіцяють поставити бойлери на кухню (і тоді я буду жити прямо в умивальнику, бо гаряча вода — на вагу золота).
Між іншим, дівчата, що жили в гуртожитку, загалом прекрасні господині. А якщо вони ще й такі гарні і розумні і пишуть на «Вкурсі.Ком», то ціни їм просто нема. На місці чоловічої аудиторії блогової мережі я б задумалася. Ви вже знаєте як мінімум двох таких.
Останній раз відредаговано
Наталія Ільків
Той, хто пройшов через гуртожиток -тому нічого вже не страшно. Це безцінний досвід.
Щодо гендерної аудиторії, мені «Вкурсі.Ком» нагадує своєрідний каталог інтелектуального гарему.
Святослав Вишинський
"Інтелектуальний гарем"? Але здається блогери не надають інтелектуальних послуг, а займаються інформаційним ексгібіціонізмом у власне задоволення.
Наталія Ільків
Мушу погодитись слово гарем не зовсім тут доречне. Я не знаю як редагувати коменти. Маю на увазі в найпозитивнішому значенні. Будь-який блогер презентує себе і свою точку зору. Йому для цього потрібний зворотній звязок: читачі, опоненти, полеміка. З власних матеріалів автор відкривається з багатьох аспектів. Зразу видно чи варто з ним мати справу чи ні. На Вкурсі.Ком. можна знайти свою другу половинку, однодумців, друзів. Для молодих людей це цікава можливість «прощупати» одне одного, подивитися чи мислять вони спільними категоріями — в такому ракурсі.
Галина Маслак
Щодо друзів згодна, але щоб половинку свою шукати… Для мене «Вкурсі» — це, у першу чергу, джерело чернівецьких інтриг і з'ясування стосунків. Хто кому платить, хто з ким свариться, і що відбувається між політиками чи журналістами. А, і скарбниця молодих поетів:) Це явно не сайт знайомств.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте