Новорічні подарунки від Укрзалізниці

Останнім часом усе частіше користуюся послугою "Онлайн резервування і придбання квитків" на сайті Укрзалізниці. Віднедавна придбати в Інтернеті можна навіть пільгові квитки. Для цього достатньо вказати номер студентського. Зазвичай бланк замовлення потрібно пред'явити в касу і отримати роздрукований квиток. Іноді користувач отримує електронною поштою посадочний документ, який вже є підставою для проїзду без звернення у касу.

Сьогодні мені вперше довелося повертати квитки, куплені в мережі Інтернет. З кожного утримано по 26 грн, а решту грошей мені не повернули, пояснивши, що кошти надійдуть на картку. Враховуючи суму утримання та ціну нових квитків на ті ж потяги, я втратила ще 100 грн.

Та на цьому сюрпризи не закінчуються. Я чомусь очікувала, що повернені кошти (а це 180 грн), надійдуть на картку одразу ж або в цей же день. Але на сайті УП в розділі "Питання-Відповіді" щодо схожої ситуації вказано наступне:



Отже, свої гроші я отримаю вже у новому році. Якщо взагалі отримаю. Про такі речі потрібно повідомляти безпосередньо на тому ж сайті, на якому купуєш квитки. Бажано великими літерами. Написала ще раз УЗ, але мені здається, що я вже знаю, яка буде їхня відповідь.

Замість 210 грн, які я заплатила спочатку, квитки додому мені обійшлися 465 грн. Або не купуйте їх онлайн, або вже не повертайте.

9 коментарів

Галина Маслак
Отримала відповідь на електронну пошту, що гроші надійдуть на рахунок протягом 10-14 банківських днів.
На сайті УП взагалі ніде не вказано правила повернення квитків (будь-яких), крім розділу «Питання-Відповіді». І цю інформацію ще треба пошукати.
Михайло Шморгун
Сказати, що укзалізниця погана. не сказати нічого
Святослав Вишинський
Зате колишній міністр інфраструктури — чернівчанин, реформатор, фронтовик.
Михайло Шморгун
Я взагалі заздрю його таланту. Пройшов шлях від спеціаліста з сільського господарства, далі міністр транспорту і інфраструктури, тепер займається інвалідами.
Єдине що обєднує всі ці сфери життя — це те, що бурбак в них нічого путного не зробив.
Євген Токарюк
При оплаті готівкою, повернення відразу і комісія менша.
А взагалі хороший сервіс, часто користуюсь, так 26 грн за повернення, але якби було 5грн, і повертали відразу, влітку в південний напрямок виїхати було б не реально.
Так, УЗ має безліч недоліків, але порівняти простоту купівлі і вибору квитка зараз і 7-10 років назад — небо і земля
Останній раз відредаговано
Галина Маслак
При оплаті готівкою іноді треба стояти в черзі годинами, а обрати зручне місце майже нереально. Купувати онлайн зручно, але про такі терміни повернення коштів варто попереджати. І взагалі бажано хоч десь вказувати умови повернення квитків. Такі сюрпризи можуть дуже зіпсувати комусь плани, а сума може бути в рази вищою. Уявіть, що це не 180, а 500-1000 гривень.

«порівняти простоту купівлі і вибору квитка зараз і 7-10 років назад — небо і земля». Добре, що тінь прогресу торкнулася УЗ. За 7-10 років.
Святослав Вишинський
Чому при оплаті готівкою комісія повинна бути менша? Формула розрахунків чи закони арифметики інші? Це при тому, що Уряд намагається активізувати електронний оборот коштів для кращого контролю фінансів.
Олексій Пономаренко
Їхав на Київ, то з роздруківкою йшов до провідника прямо, без проблем. Зараз товариш Львівським їхав, післали у касу міняти на квиток. 5 хвилин до відправлення, а там черга з десяти таких же як і він, що повірили в те, що пишуть на їх сайтах. Спочатку введуть, а потім нема зчитувачів у провідників, і через це люди увесь час не можуть себе відчувати впевнено…
Загалом стрибок щодо інет-оплат вони зробили конкретний, але укрзалізниця така укрзалізниця)))
Галина Маслак
Як добре, що заплатити УЗ кошти можна за лічені секунди, а щоб повернути назад, треба чекати тижнями.

Є бланк замовлення, який потрібно обміняти в касі на квиток, а є посадочний документ, з яким можна йти одразу до провідника. Я купувала квитки до Києва і Сум практично одночасно, але мені один документ потрібно було міняти в касі, а інший ні.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте