Солодкі ночі, солодкі ранки

Святий Миколай уже не приходить до мене вночі, не цілує мене, не вкриває ковдрою і не кладе подарунки під подушку, доки я сплю. Чи прикидаюсь, що сплю. Натомість телефонує мені пару разів на день, говорить, як сильно мене любить, надсилає гроші на картку й просить купити, що забажаю. Так виховують самостійність. Так я дізналася, що чудес не буває.

Я стою у відділенні «Нової Пошти» і вдвадцяте за кілька хвилин посміхаюся дівчині, що простягає мені пакунок зі Львова. Чимдуж поспішаю додому, знімаю пальто і застрибую на ліжко. Ліжко сусідки, бо це єдине пристойне місце в кімнаті, де можна зробити фото. 


Так виглядає щастя.

Це #ТвіМиколай, акція обміну подарунками, що була заснована наприкінці жовтня 2013 року, коли Ольга Супрун у своєму Twitter написала: «Ваші ідеї про #ТвіМиколай, з мене хеш-тег». Олена Шиян з Одеси і Петро Литвин з Білої Церкви продумали умови участі в акції, зробили реєстраційну форму, аккаунт у твіттері, і стали чекати. 8 листопада з’явився перший зареєстрований учасник, а в кінці першого сезону їх було вже 96. Ідея про благодійність виникла наступного року: участь  в акції стала платною. Оскільки День Святого Миколая – це, насамперед, улюблене свято дітей, то зібрані 2447 грн надіслали благодійному фонду «Таблеточки», який допомагає онкохворим діткам.

«Цьогоріч ми збільшили реєстраційний внесок до 20 грн та співпрацюємо з громадською організацією «Свіжа Кров», що займається створенням служби крові в Україні та популяризацією донорства. Зібрану суму в розмірі  4 тисячі гривень буде направлено фондом на нагальні потреби відділення переливання крові дитячої лікарні «ОХМАТДИТ»… Люди щедрі. Найбільший внесок 200 грн ми отримали цього року. Є багато внесків і по 100 грн.»

Скільки учасників акції цього року? Це більше чи менше, ніж було від початку?
— У першому сезоні було 96 учасників, в другому – 130, у цьому році їх вже 177. Були дуже приємно здивовані, коли в цьому році за першу добу кількість зареєстрованих учасників склала 74 чоловіки, поки що це рекорд.

З яких міст учасники ТвіМиколай?  
— Майже з кожного куточку України, перелічувати не вистачить часу. Найближчими днями ми опублікуємо інтерактивну карту з позначками, у яких містах і селах побував ТвіМиколай за три роки. Трапляються учасники, які проживають у селах, у яких немає відділення «Нової Пошти», і вони теж активно беруть участь, зважаючи на те, що їм доводиться їхати до іншого міста чи села. Також до акції долучаються українці, які проживають за кордоном, їх небагато, але вони є.

Організатори акції розповіли мені по секрету: «Поки в інші соцмережі емігрувати не плануємо, але є деякі ідеї, які спробуємо втілити в наступних сезонах. Наприклад, у твіттері також є подібна акція ТвіПисанка, яку проводить один з організаторів ТвіМиколая Петро Литвин».

Я відслідковувала новини за хештегом #ТвіМиколай пару разів на день протягом кількох тижнів. Там стільки емоцій, добра, турботи, подарованих чужим незнайомим людям, з якими ви, можливо, ніколи не зустрінетеся, і про яких так дбаєте. Я читаю всі ці відгуки, дивлюся фото подарунків і мені так тепло й затишно бачити, як люди люблять людей. Сьогодні я вірю в дива і знаю, що магія – всередині нас.

Святий Миколай прийшов до мене цього року шість разів. Напевно, я була архіхорошою і (квазі)слухняною. Я обіймаю свого мангуста, снідаю/обідаю/вечеряю солодощами, дивлюся казкові фільми, купаюся в любові і ніжності дорогих людей і на один день готова визнати, що не знати майбутнього буває приємно. 

 
Приємне з корисним: якщо в мене замерзнуть пальчики, позичатиму рукавички в Рікі. 

1 коментар

Галина Маслак
Автор тієї листівки, що на фото, — талановита Ліля Кавлюк, чернівчанка, що живе в Сумах. У Лілі гарний блог, гарна кіт і гарні малюнки.

Такі поштівки можна придбати в Доброї листівки отут.
Автор публікації заборонив додавати коментарі