Де знайти екскурсовода

Я не знаю, що має статися, щоб це місто мені набридло. Як тільки я вирішую, що між нами все скінчено, воно заграє новими барвами, відкриває нові сторінки, манить невідомими стежками. Ще мить – і я знову закохана.  А коли хочеться освіжити почуття, намагаюся поглянути на Чернівці очима туриста. Ось вигин скульптури, ось холод цегли, ось шрами на тілі мого міста, залишені часом і байдужістю… Як я раніше цього не помічала? 

Хоча мене ніколи не перестане дивувати чернівецький туман, та найбільше я люблю сонячні дні. Мені тоді здається, що місто мені посміхається, цілуючи промінчиками сонця. А в цих поцілунках стільки ніжності... Саме такий день і був останньої неділі цієї зими. Чернівці в очікуванні тепла, на порозі весни. Люди безтурботно гуляють сонними вуличками, голуби мирно дрімають на дахах, а собаки заграють з дівчатами, випрошуючи обійми. Що ще потрібно для вдалої екскурсії? Хіба що хороший екскурсовод. І я такого вже знаю. 

Любов до Чернівців — як інфекційна хвороба. Варто людям зі слабким імунітетом зустрітися з тим, хто марить цим містом, і лихоманки не уникнути. Так одного разу заразили мене, хоча на моїй совісті ще кілька жертв. Так вміє і Ярослав. Мені іноді здається, що він може говорити про Чернівці без упину кілька годин, а то й днів. Говорити саме так, як мені подобається: з любов'ю, з гумором, зі знанням своєї справи. 


Слухаємо про дерев'яний театр на розі Шкільної та Турецької.


Мельплатц уже не той. 

Ярослава знає вся країна. Принаймні «Твоя країна», адже саме його екскурсії ще довго згадують гості міста, а питання «Ти знаєш Яріка?» — друге за популярністю після «Це у вас там той гарний університет?», яке мені ставлять незнайомці з інших областей. 

Тож якщо ви досі не знаєте, де знайти хорошого екскурсовода, пошукайте ось тут (VK) і ось тут (FB), а ще за телефоном: 066 83 32 791.

0 коментарів

Автор публікації заборонив додавати коментарі